Ο Παππούς Λεωνίδας, έμπορος ζώντων ζώων, ανοίγει το πρώτο κρεωπωλείο στον Τύρναβο.
1948Οι δύο του γιοί ακολουθώντας την παράδοση, μεταφέρουν και φτιάχνουν το δικό τους κρεοπωλείο στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου με την επωνυμία Λεωνίδας και ένα χρόνο Αργότερα φτιάχνεται εργαστήριο παραγωγής χωριάτικου λουκάνικου στο 4ο χλμ Τυρνάβου Αμπελώνα, παράγωντας χωριάτικα λουκάνικα "Λεωνίδας"
1975Τα εγγόνια του παππού, Λεωνίδας & Ζήσης αποκτούν την διεύθυνση της επιχείρησης και τις συνταγές της οικογένειας και ανοίγουν το δικό τους κρεοπωλείο στη Λάρισα. 18 Χρόνια πλέον εμπειρίας οι ίδιοι, πάνω στο χωριάτικο Λουκάνικο και εν συνεχεία στα κρεατοσκευάσματα.
2000Ιδρύεται υπερσύγχρονο εργαστήριο - πρατήριο με την ίδια επωνυμία και τις ίδιες συνταγές στο 6ο χλμ Λάρισας-Τυρνάβου
2000